Stil leven - Fotoproject tijdens Covid-19 pandemie

Zes Rotterdamse fotografen brengen de stad tijdens de coronapandemie in beeld.

Stichting Droom en Daad heeft Khalid Amakran, Loes van Duijvendijk, Willem de Kam, Geisje van der Linden, Naomi Modde en Marwan Magroun gevraagd om Rotterdam tijdens de Covid-19 pandemie vast te leggen. Deze zes talentvolle Rotterdamse fotografen maken ieder een fotoserie die de impact van het coronavirus op de stad laat zien.

De landelijke maatregelen met betrekking tot Covid-19 hebben grote gevolgen voor het dagelijkse leven. De zes fotografen richten zich op het in beeld brengen van deze gevolgen. Tussen half maart en begin mei 2020 maakten ze ieder een serie van tien beelden. Tezamen geven de fotoseries een overzicht van de huidige situatie in Rotterdam.

De foto’s zijn van 10 december 2020 t/m 25 april 2021 te zien in de Kunsthal Rotterdam. Na afloop van de tentoonstelling worden de volledige fotoseries opgenomen in het Stadsarchief Rotterdam.

Gelijktijdig verschijnt het hardcover fotoboek ‘Stil leven - Still Life’ uitgegeven door Hannibal Books waarin de volledige fotoseries van de zes fotografen zijn afgebeeld. Met een essay door schrijver en theater- en televisiemaker Wilfried de Jong.

Stil leven Willem de Kam
Willem de Kam. De partner van de fotograaf is besmet met het coronavirus. Ze moeten beiden in thuisisolatie en mogen twee weken lang niet in dezelfde kamer zijn.