Dean Bowen

Lockdown

Gedichten voor een ongewone tijd

Wat in april 2020 begon als een schrijfopdracht ter ondersteuning van jonge Rotterdamse dichters en spoken word-artiesten mondt uit in een uniek poëziecadeau voor inwoners en bezoekers van de stad.

Tien woordkunstenaars gingen tijdens de eerste lockdown op zoek naar de woorden voor hun beleving van de stilgevallen stad. Hun scherpe, persoonlijke en inspirerende gedichten zijn in samenwerking met Poetry International verzameld in de dichtbundel Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd. Klanten van Rotterdamse boekwinkels en bezoekers van bibliotheekfilialen krijgen de bundel cadeau.

Gebundelde gedichten van Dean Bowen, Simone Atangana Bekono, Wessel Klootwijk, Frank Keizer, Maureen Ghazal, Derek Otte, Elten Kiene, Mariana Hirschfeld, Tomáš de Paauw en Elfie Tromp.

De veertig pagina’s tellende bundel is vormgegeven door Loes Sikkes en de gedichten worden vergezeld door portretten van fotograaf Alice Lucchinelli.

Lockdown - gedichten voor een ongewone tijd werd in november en december 2020 cadeau aangeboden bij tien Rotterdamse boekverkopers en bij alle filialen van Bibliotheek Rotterdam.

Lockdown cover