Maas Tunnel of Love shets.png

Tunnel of Love

Maastunnel viert feest van de liefde

Tijdens de Rotterdam Art Week 2019 wordt de Maastunnel de Tunnel of Love, een ondergronds ervaring die eindigt op 14 februari, de verjaardag van dit Rotterdamse icoon, én Valentijnsdag!

De meeste gebruikers van de Maastunnel zijn auto’s. Voor tweewielers is er een aparte tunnelbuis, waarvoor imposante roltrappen de fietser naar beneden en aan het andere einde weer omhoog brengen. Minder bekend is de voetgangerstunnel, die duizend stappen telt en dagelijks door slechts enkele tientallen voetgangers wordt gebruikt. Deze wandeling onder de Maas, op meer dan 20 meter onder NAP, is op zich al een ervaring. Door de tijdelijke interventie van VOLLAERSZWART wordt deze ondergrondse tocht een buitengewone belevenis. Tunnel of Love is geopend van 8 t/m 17 februari 2019.

Als eerste verkeerstunnel in ons land opende op 14 februari 1942 de Maastunnel. Vanwege de oorlog ging dat met weinig feestgedruis. Na meer dan 75 jaar trouwe dienst ondergaat deze veelgebruikte oeververbinding dezer dagen een grondige restauratie. De Maastunnel is inmiddels uitgeroepen tot rijksmonument en niet meer weg te denken uit Rotterdam.